Monday, November 27, 2006

Lessons in life~*

Five (5) lessons to make you think about the way we treat people.

1 - First Important Lesson - Cleaning Lady.
During my second month of college, our professor gave us a pop quiz. I was a conscientious student and had breezed through the questions until I read the last one:"What is the first name of the woman who cleans the school?" Surely this was some kind of joke. I had seen the cleaning woman several times. She was tall,dark-haired and in her 50s, but how would I know her name?I handed in my paper, leaving the last question blank. Just before class ended, one student asked if the last question would count toward our quiz grade."Absolutely," said the professor. "In your careers,you will meet many people. All are significant. They deserve your attention and care, even if all you do is smile and say "hello."I've never forgotten that lesson. I also learned her name was Cik Timah.
2. - Second Important Lesson - Pickup in the Rain.
One night, at11:30 p.m., an older African American woman was standing on the side of an Alabama highway trying to endure a lashing rainstorm. Her car had broken down and she desperately needed a ride.Soaking wet, she decided to flag down the next car. A young white man stopped to help her, generally unheard of in those conflict-filled 1960s. The man took her to safety, helped her get assistance, and put her into a taxicab.She seemed to be in a big hurry, but wrote down his address and thanked him. Seven days went by and a knock came on the man's door. To his surprise, a giant console color TV was delivered to his home. A special note was attached.. It read:"Thank you so much for assisting me on the highway the other night. The rain drenched not only my clothes, but also my spirits. Then you came along.Because of you, I was able to make it to my dying husband's bedside just before he passed away... God bless you for helping me and unselfishly serving others." Sincerely, Mrs. Nat King Cole.
3 - Third Important Lesson - Always remember those who serve.
In the days when an ice cream sundae cost much less,a 10-year-old boy entered a hotel coffee shop and sat at a table. A waitress put a glass of water in front of him."How much is an ice cream sundae?" he asked. "Fifty cents," replied the waitress.The little boy pulled is hand out of his pocket and studied the coins in it."Well, how much is a plain dish of ice cream?" he inquired. By now more people were waiting for a table and the waitress was growing impatient. "Thirty-five cents," she brusquely replied. The little boy again counted his coins."I'll have the plain ice cream," he said.The waitress brought the ice cream, put the bill on the table and walked away. The boy finished the icecream, paid the cashier and left. When the waitress came back, she began to cry as she wiped down the table. There, placed neatly beside the empty dish,were two nickels and five pennies.. You see, he couldn't have the sundae, because he had to have enough left to leave her a tip.
4 - Fourth Important Lesson. - The obstacle in Our Path.
In ancient times, a King had a boulder placed on a roadway. Then he hid himself and watched to see if anyone would remove the huge rock. Some of the king's wealthiest merchants and courtiers came by and simply walked around it. Many loudly blamed the King for not keeping the roads clear, but none did anything about getting the stone out of the way. Then a peasant came along carrying a load of vegetables. Upon approaching the boulder, the peasant laid down his burden and tried to move the stone to the side of the road. After much pushing and straining, he finally succeeded. After the peasant picked up his load of vegetables, he noticed a purse lying in the road where the boulder had been. The purse contained many gold coins and a note from the King indicating that the gold was for the person who removed the boulder from the roadway. The peasant learned what many of us never understand!Every obstacle presents an opportunity to improveour condition.
5 - Fifth Important Lesson - Giving When it Counts.
Many years ago, when I worked as a volunteer at a hospital, I got to know a little girl named Liz who was suffering from a rare & serious disease. Her only chance of recovery appeared to be a blood transfusion from her 5-year old brother, who had miraculously survived the same disease and had developed the antibodies needed to combat the illness. The doctor explained the situation to her little brother, and asked the little boy if he would be willing to give his blood to his sister. I saw him hesitate for only a moment before taking a deep breath and saying, "Yes I'll do it if it will save her." As the transfusion progressed, he lay in bed next to his sister and smiled, as we all did, seeing the color returning to her cheek. Then his face grew pale and his smile faded. He looked up at the doctor and asked with a trembling voice, "Will I start to die right away?" Being young, the little boy had misunderstood the doctor; he thought he was going to have to give his sister all of his blood in order to save her.
These touching stories remind me of how i treat people around me. Always care for them and never take their feelings for granted. I guess i've learnt my lesson~

Saturday, November 25, 2006

Salam Pengantin~*

Photobucket - Video and Image Hosting

Yup~ ni lah deretan kad kenduri kawen yg ku terima melimpah2 bak kad raya. Nih tak termasuk jemputan secara email lagi~ memang berderet dan akhir tahun memang terkenal dgn musim kenduri kahwin. Tanpa aral melintang, kaki ni melangkah ke majlis2 penuh berkat ni.

Majlis perkahwinan hari ini adalah jemputan secara email. Memang kene pergi sebab ni member sekolah menengah. Mohd Fairuz Dalawi. Masa sekolah dipanggil Lank. Sama2 pengawas. Sangat berseni dan byk jugak lah hasil tangan dia mewarnai dinding sekolah kami. Aku memang kagum la~

Bertempat di Dewan PERMATA Petronas Bangi,persandingan Lank & Mala diadakan dgn penuh gemilang. I let the pics tell the stories….

Photobucket - Video and Image Hosting
Pasangan pengantin yang ceria~Mohd Fairuz Dalawi & Mala~ Tahniah~!

Photobucket - Video and Image Hosting
Aku berkonvoi dgn Dinnul & Jefri. Baru bertunang last week and kenduri mereka is another next 2 weeks. Sama2 study di UTM dgn aku dulu dan aku menjadi saksi percintaan mereka sejak awal. Sweet~

Photobucket - Video and Image Hosting
Tak lama kemudian, Mar datang membawa rombongan. Ayeen and Isma looking at the kamera. Wangek (sori, aku tak ingt nama betol kau~) tgh tak sudi pandang kamera, Zul melopong tak sempat senyum~

Photobucket - Video and Image Hosting
Tak lama kemudian, datang lah pasangan2 parents-to-be & parents-belum-lagi-to-be. Those guys are my schoolmate, Din & Sam. Still kepala gila2 mcm dulu gak~

Photobucket - Video and Image Hosting
Rombongan mama & papa yg sampai. I love those cute adorable little humans- Muhd Munzir & Megat Imran~ ;)

Photobucket - Video and Image Hosting
Munzir dikelilingi para dayang dan hulubalang Ijal, Dinnul & Ayeen~

Photobucket - Video and Image Hosting
Sebenarnya nak tangkap gmbr bertiga dgn pengantin tapi ada seorang makcik tu tarik masukkan Ijal sekali sbb tak nak 3 org ditangkap dalam satu gambar. haiihh~~

Photobucket - Video and Image Hosting
Selamat Pengantin Baru Mohd Fairuz Dalawi & Mala dari kami semua~!

Photobucket - Video and Image Hosting
Geram dgn baby Munzir~ Sebelum balik sempat lagi tgkp gmbr dgn mama & papanya~

Photobucket - Video and Image Hosting
Habis kenduri, terus pergi openhouse rumah Kak Mizah kat Semenyih~ best dpt jumpa si kecik Alin~! Mee kari Kak Mizah pun sedap~ Thank you~! (ye Kak Mizah~ saya dah letak muka akk dlm blog ni~ hehehe ;)

Photobucket - Video and Image Hosting
After the tiring events, i went to another house of my friend, Sam. Alang2 dah dekat Semenyih tu, aku singgah le. Selamat menjadi mama & papa to Sam & Wawa dgn harapan agar Sam berubah setelah bergelar papa~ [Ameeennn kan bersama Wawa~hehe ;p] Tak yah la Sam nak dgrkan lagu Awie utk baby tu lagi..[astaghfirullah hal azim~!] Jenuh la Wawa nak cover kan balik dgn ayat2 suci... ;p but Thanks to both atas layanan korg yg best~! [walupun byk chit chat je~ hehe] Also thanks for the biscuits~

So, gonna get ready for another kenduri next week~! Owh.. esok pun ada kenduri kahwin adik ipar auntie~ Adeh... macam mana la pipi ni tak naik.... ;p

Thursday, November 23, 2006

Kisah Benar~*

Malam yg hening. Puan Hanim baru hendak lelap. Banyak kerja dia kene siapkan tadi. Baru sahaja hendak menutup mata, kedengaran pintu biliknya diketuk “Cik puan… Cik puan..” kedengaran suara yg agak keras dari luar. ‘eh.. itu suara adik aku tu tapi kenapa panggil…..?’ Puan Hanim tersentak. Dia panik~! Tanpa berpusing belakang waima mengejutkan suaminya pun, dia keluar ke balkoni dan menjerit sekuat2nya… “Tolong.. Tolong..!”

Sepasang suami isteri sedang nyenyak tidur. Si isteri terjaga mendengar sebuah jeritan. ‘Tolong.. tolong..’ jeritan itu menerjah ke telinga nya. Terus dia menjenguk keluar. Sepantas kilat juga, dia mendail panggilan kecemasan yg sememangnya tersimpan rapi dlm telefon bimbit m-mobile nya. Setelah bercakap dgn polis utk beberapa ketika,segera dikejutkan suami dan lantas mereka menuju ke arah suara tersebut, jiran depan rumah mereka.

Sementara itu,masih lagi pintu bilik diketuk dengan panggilan ‘cik puan.. cik puan..’, manusia yg bertopengkan syaitan semakin tidak sabar. Rakan di bawah sedang ‘menyapu’ barang2 berharga yg ada sementara dia dah meragut rantai mangsa yg disangka pembantu rumah itu. Dengan tangan mangsa yg masih terikat,penjahat tersebut harap tuan rumah membuka pintu bilik agar dia boleh serang mereka tanpa mengejutkan jiran. Tak semena2 kedengaran suara kuat menjerit minta tolong. Panik~! Lantas dia meninggalkan mangsa dan turun memberi amaran kepada rakan2 nya yg lain. Mereka keluar dari rumah tersebut mengikut tingkap yg dipecah masuk tadi. Mangsa tersebut merasa agak lega dgn tindakan bijak kakaknya yg dapat menangkap bahawa sesuatu buruk sedang berlaku kerana telah termeterai janji antara mereka,andai ada sesuatu yg tidak kena,jangan dipanggil dgn nama biasa…

Tak sampai 15 minit kemudian, polis sampai ke rumah mangsa. Mereka meneliti keadaan sekeliling. Sejumlah barang kemas berjaya di ragut serta beberapa barang berharga yg lain. Namun bukan itu yg dirisaukan. Yang penting, ibu yg sakit itu selamat dari diikat hasil daripada rayuan mangsa yg merupakan adik kepada tuan rumah. Perompak menyangka mangsa adalah org gaji. Orang rumah yg lain juga selamat tidak terjaga sehingga lah jeritan Puan Hanim mengejutkan suasana. Yang penting, seisi penghuni rumah seramai 9 org itu selamat.

Dalam kekecohan tersebut, perompak2 durjana itu berusaha melarikan diri mengikut jalan belakang. Kali ini, bukan laluan biasa yg dilalui sebaliknye, mereka telah siap memotong pagar rumah2 yg berdekatan bagi memudahkan perjalanan mereka utk melarikan diri. Semak belukar yg tumbuh di tanah terbiar melicikkan lagi laluan mereka. Pasti sukar dikesan orang. Dalam kekecohan yg sedang berlaku di rumah mangsa, perompak2 durjana itu selamat melarikan diri. Mlm itu, usaha mereka utk merompak telah berjaya utk entah kali keberapa…

Photobucket - Video and Image Hosting
Rumah mangsa. Kelihatan balkoni dari mana tuan rumah menjerit meminta tolong.

Photobucket - Video and Image Hosting
Sewaktu kekecohan di rumah mangsa, perompak berjaya melarikan diri mengikut pagar yg siap dipotong ini. Ini adalah pagar sebelah kiri.

Photobucket - Video and Image Hosting
Pagar yang telah dipotong jugak dari sebelah kanan. Sekadar mampu ditutup dgn tilam buruk buat sementara waktu. Kawasan yg strategik kerana terdapat semak samun yg menghalang pndgn org ramai dari mengesan pergerakan mereka.

Kesemua kejadian adalah kisah benar dan mangsa yg terlibat adalah jiran depan rumah je. Pagar yang telah dipotong ini adalah pagar rumah ku. Turut terlibat adalah pagar jiran belakang dan jiran sebelah. Suami isteri dlm kisah ini adalah ibubapa ku.Kejadian kali ini menyebabkan kawasan kejiranan ku telah ditanda kan oleh polis sebagai kawasan merah~

[p/s : huhuhu~ takutnyehhhhhhhh~~~!!!]

Tuesday, November 21, 2006

Kumbang bukan seekor~*

If people say that hati perempuan ni complicated, I don’t deny that. Tapi kalau org kata hati lelaki ni simple jer tak complicated macam org perempuan, I deny that~!

The fact is, lelaki atau perempuan, sama je, tetap manusia yg ada hati dan perasaan. Kadang2 bila kita rasa dah buat yg terbaik utk seseorang, tanpa kita sedar sebenarnya kita memburukkan lagi keadaan. Melukakan lagi hati dia. But don’t worry, if u are ever in this situation, yg penting niat kita adalah baik dan ikhlas. And what ever u are trying to do you feel like you are making it worse, then maybe it’s time you just need to back off a bit and give space for time to heal. Things will get better. Sounds complicated? haha ~lol~ ;p

Orang kata kumbang bukan seekor dan bunga bukan sekuntum. Betul lah tu. Tapi kalau ini lah 'kumbang' yang menghinggap 'bunga' yg berseri ni, memang tak tolak lah.. hehehe..

Photobucket - Video and Image Hosting
Kumbang Biru

Photobucket - Video and Image Hosting
Kumbang hitam ~ my fave kumbang~

Photobucket - Video and Image Hosting
Kumbang Silver

Haa.. perempuan mana tak cair dapat 'laki' macam nie...
Sape kata laki jer yg boleh buat kereta sebagai 'bini'? hehehe ;p

Saturday, November 18, 2006

Free reading~

With no idea in my head, I just feel like writing. What ever comes out in my head rite now, is just pure words with no exact intention of saying it so.

Bangun pagi ni, dah ready2 nak pergi ceramah. Sampai depan surau, hampeh takde ceramah. Penceramah masih beraya. But like my mum said, at least, kita dapat pahala berniat baik keluar rumah pergi ceramah. It’s a routine for us to attend ceramah agama every Sunday. Penceramah best2 sebab mostly yg kene gam dek TV. And of course lah my fave is Ismail Kamus. So kelakar lah he is~!

In the lab, I’m starting to speed up my data takings. I should have done it a long ago tapi dulu malas. Sekarang ni rajin lak. Maybe sebab kakak2 and abg2 senior yg dah grad. Showing off me their convo pics just sparkles my envy. ‘Isshhh.. nak jugak tgkp gmbr konvo~!!’ ‘haa.. kau cepat2 lah habiskan experiment tu.. ni asik memain je’ pergh.. terbakar gak telinga dgr kak zimah ckp tu. Well, that’s where I got the spirit. Will be semngt2~! Gambate ne~! [duh~]

Jangan memperkatakan tentang keburukan org lain sebab diri kita pun ada keburukannya. In this wisdom words, lies the reason my ex left me. I was stunned. We could have just talk about it and settle things out and the relationship could have just been save. [u can tell that I just knew the exact reason now] Its just the misunderstanding [and also kedegilan msg2] and I guess its just too late for anything now plus, I don’t feel like having any other serious relationship with anyone now. Tawar. The worse thing is, I just realize that trusting men is getting way out of my hands now. But the good thing is, I still have some few people around showing me that love is just not that bad after all. Thanks to you~

Last Saturday, kaki Ila @ kak Sya and her family and friends came to my house. Really glad she finally made it to Bangi~! She was there to look for Uniten cause her hubby is going to sit for some exams. Good luck~! And the kids were just so adorable even if they weren’t in mood. I hope kak Ila will come again next time and you don’t have to wait for my nasi minyak to come. That will be in the next 5-6-7 years in time? [hahaha ;p] Do come again lah next time~! Like the johorians said~jangan serik~! And thank you kak ila for dropping by my house. ;) Looking forward for the others to come too. ;)

Since I had the rajin-ness of downloading series [courtesy to ejard~thank you~] I had a series marathon of smallville. Yup.. till the latest episode and now waiting for the next. And like always, I cant stop admiring Tom Welling @ Clark Kent. The role he’s playing inspires me. [and yup.. sebab dia hensem jugak~] and Lana Lang~ is trying hard cheating on herself telling that she can live without Kent when the fact is she couldn’t get him out of her head. I hate the idea that she did not realize she’s been using Lex as an escapisme. Love between Lana-Clark is just so complicated and I do hope one day they’ll get back together. And yeah.. not forgetting to hope that clark could save the world from all those phantoms. Go clark~*

With no exact idea, no altering and no editing,i'm just jotting down some few words for my loyal readers out there. Hope you all will have a wonderful day and enjoy life while you can. Oh yeah.. no pics as well too~ sorry.. hehehe ;)

Till then, take care~

Thursday, November 16, 2006

Cerita tak best~*

Hujan kat luar. Sejuk. Makmal sunyi dgn ketiadaan student yg telah pulang setelah habis sisa2 exam. Iskandar dah berhenti kerja. En. Azhar pun dah balik penang. Mmg dok sorg lah dalam lab nih. Takde apa yg menarik kecuali ada cerita tak best nak kongsi.

Lab ni semacam. Masuk2 je mcm2 menda pelik jadi. I mean, semlm tutup komputer tnpa cabut plak soket. Tingkap bilik kebuk tuh dibuka sebab nak kasik bau2 busuk tu keluar. Then sengaja ventilator dibiarkan terbuka sbb nak segarkan udara. Tapi hari nih, plak komputer dicabut [ i mean all computers],tingkap bilik kebuk dan ventilator ditutup. Lantai lab ni kilat semcm macam ada org baru mop. Alat2 radas pun tersusun semcm walhal rasanya susunan nya tak le sekemas itu. Barang2 experiment mmg aku tak sentuh sgt sbb tak nak kacau kerja org. Tp masalahnye, budak2 undergrad dah balik cuti, Iskandar dah balik Ipoh, En. Azhar dah balik penang dan En. Zain kalau masuk pun takde mananye dia nak susun alat radas dan cabut plak komputer. We are the only ones yg ada access to this lab. Bukan lah maksudnye aku ni malas tapi brg2 dlm lab ni tak berani lah aku sentuh sgt terutamanya yg masih nak buat eksperimen nih. Rasanya magnetic stirrer tu semalam ada atas meja eksperiment tu tapi hari ni kenapa boleh ada dlm bilik kebuk lak? And plak komputer ni sape yg cabut semua2 nih? Pelik lah yg amat... siapa yg rajin bebenor nih? Haihh.. tolong lah jgn takutkan aku...

Tapi sebenarnya dah sedia maklum dgn keadaan lab ni. Tak dinafikan mmg kalau balik lewat ptg pun ,akn ada yg ‘meneman’. Dulu aku buat tak tahu je dgn pelbagai bunyi2 kat depan kalau dok ngadap komputer kat blkg ni. Aku anggap je bunyi dari luar tapi sejak En.Zain asik tanya tak takut ke aku dok sorg2 dlm lab ni, maka aku berfikir pnjg semula. Isshh.. nape lah aku tak terpikir selama nih. Sekarang ni pun aku masih mendgr bunyi2. Bunyi besi and kaca bergesel2 mcm ada org buat eksperimen. Tp bunyi tak selalu. Kdg2 je. Kdg2 ada bunyi mcm org pegang tombol pintu lab dan cuba2 nak bukak walhal pintu lab tak berkunci pun. Aku yakin yg 'menemankan' aku sekarang ni lah yg rajin tolong aku jaga lab nih. Masa dpt tahu hal sebenar nih, aku dah jadi lali dgn bunyi2 ni. Punyer lah naif nye aku dulu tak terpikir bunyi2 tu sebenarnya dibuat oleh ‘peneman’ aku selama ni. So bile dah dpt tahu, nak kata takut sgt tu, anggap je mcm biasa dan insya-Allah takde apa2. [buat2 tak takut] Aku kene tabah dlm lab ni sebab aku tak habis lagi amik data. [So,korg jgn nak takut2 kan aku~!] Cuma aku harap dia tak ganggu aku sebab aku tak ganggu dia. Harap jgn lah lagi 'dia' kemas2 lab ni. Makes this lab looks spooky ok~!
Photobucket - Video and Image Hosting
Keadaan lab yg tgh spooky ni... freaks me out to see that meja experiment kat tgh tu kemas semacam... botol berisi methanol tuh wasn't there yesterday~ and the lantai was so much kilat bersih. see the sparkle2?
Photobucket - Video and Image Hosting
yup~ aku menyorok duduk diam2 kat meja belakang depan komputer ni as i heard macam2 bunyi kat depan tu... sejak dulu lagi mcm ni cuma dulu tu tak tahu, sekarang ni dah tahu tapi buat2 tak tahu...
pics taken freshly pada masa kejadian~ tak best kan kalau dapat lab mcm nih? haihhh..

Menda kedua yg tak best is someone is trying to clone me. Aku ada yahoogroups and circle yg membuatkan aku keep in touch with my old schoolmate. But the thing is, ada org buat email atas nama aku yg diambil bulat2 serta mereka2 email aku yg lain. Klon tersebut menggunakan nick ‘Syarifah Zuraiha Sayed Mohd Zain’ [dah lah salah eja nama aku] dan email Sesapa yg ada terima email dari nama ni, please note that it is NOT from me. I have DaRk AnGeL as my nick name and have been using or since I ever knew internet. I dunno lah purpose mamat ni [minah takkan nak buat mcm nih] but it is not a funny thing to clone some other people’s identity and making statements eventhough the statements meant no harm. I don’t wish to investigate cause kalau lah dapat tahu sape punye kerja tu kang lagi panjang cerita. So, malas nak amik tau~

Photobucket - Video and Image Hosting

Memang aku amik berat lah masalah pencerobohan privasi aku ni. But one funny thing about this clone is dia membuatkan aku feeling macam siti nurhaliza and mawi lak.. macam aku nih glamer sgt la nak klon2.. eeuuwww.. tolong lah.. aku pun naik geli dgn diri sendiri... hahahaha ;p

Sunday, November 12, 2006

Openhouse punya story~*

Hari ni penat balik beraya. Kinda hectic. 4-5 buah rumah pergi beraya tadi, kembung gak la perut ni. So, here are some hari raya openhouse celebration that I attended so far….

Photobucket - Video and Image Hosting

Syukri and Hawa... satu kelas masa sekolah rendah. Ni openhouse rumah syuk. Hectic gak lah kat sini..

Photobucket - Video and Image Hosting

Yup.. openhouse rumah syuk lagi...

Photobucket - Video and Image Hosting

sempat singgah raya rumah Intan Marhaenee.. anak seorang tokoh sasterawan negara, Prof Rahman Shaari...

Photobucket - Video and Image Hosting

Ni openhouse geng2 UPM....

Hadoi… tak banyak lah rupanya gambar2 openhouse raya ni.. Rumah auntie, rumah kak huda, rumah intan syaheeda, rumah razwan and some others houses I forgot to snap. Hahaha.. I guess bila dah jumpa member2 lama, I just don’t bother my kamera much~ very much indeed they are more interested to update themselves with latest news [not gossip ok] on how the others are doing. Well, here I would like congratulate Aishah who will be furthering her Masters plus PhD in Liverpool next year doing her biomedical course. [She promise to wait for me and I’m going to sneak into UKM for that~! hahaha… Aishah u wait ha…] also, congratulation to Mar Izwan who will be furthering his studies in Australia doing broadcasting management [hope I got this right~]

Photobucket - Video and Image Hosting

All the best Mar Izwan@ Joeblack

And also would like to bid farewell to this guy who has been helping me alot thru the journey of my research. Eventhough sometimes he calls me with nasty names plus he will be mengamuk i put this gmbr-buruk-tak-cantik of his, still i wanna appreciate the good stuffs he had done for me because i am not a peanut that forgets its shell...

Photobucket - Video and Image Hosting

Walaupun kau dapat kerja yg lebih baik dan kau eksen tak nak cakap dgn aku, aku tetap nak ucapkan terima kasih banyak2 atas segala jasa kau selama ini. Gambar kau ni buruk sebab kau dok main2 dengan kamera aku dan aku syukur kau tak reti padam serta mujur-lah-kau-tak-dapat-nak-snap-gmbr-aku-tgh-makan-utk-dijadikan-modal-kenakan-aku-lagi,maka ini aje lah gambar kau yg aku ada sebab nak tunjukkan yg aku tetap hargai jasa baik kau. Kesimpulannya, aku nak ucapkan terima kasih...!! Moga kau kerja elok2 di tempat baru. [Jangan main panjat2 dan gayut2 lagi. ;p] Bye-bye Iskandar~~

Wednesday, November 08, 2006

Cuba teka siapa saya~*

Anak siapa nih?
Photobucket - Video and Image Hosting
waa.. takutnyer tinggi2 nih~!
Photobucket - Video and Image Hosting
atoi.. ada semut gigit kaki lantas menghasilkan gaya seksi..
Photobucket - Video and Image Hosting
I love you so much cause you inspired my life~!!
Photobucket - Video and Image Hosting
ooppss.. tak sempat pakai baju~
Photobucket - Video and Image Hosting
ok la.. it is really that obvious huh? yeah.. betol~* tekaan anda tepat sekali~!hehehe..

Sunday, November 05, 2006

Open house last minit~*

Pagi sabtu tu, ummi dapat panggilan telefon dari maklong n family yg nak datang beraya ke rumah. Since our maid, kak Za dah pulang [an excellent cook from kelantan~], so ummi decided to do the raya thingy at home. I mean ala2 open house. We didn’t actually plan it so we just bawak keluar pinggan mangkuk yg lawa2 and kak Za do the cooking. [I tell you, the best cook we ever had so far plus dia org kelantan yg masakan nya mmg kene dgn tekak kami]

Bawak keluar pinggan mangkuk and the lauk with the kuih, nampak macam nak buat open house pulak. Kata ummi, ‘alang2 tu buat open house terus lah… tapi last2 minit ni ajak kengkawan yg dekat je lah’ I made some few calls, ask them to join. Only few showed up but I guess its enough cause in the end of the day, makanan mmg cukup2 je. Malam tu pun mmg ada open house rumah fadia and en. zain, so tak expect lar diorg nak datang my house yg dijemput last2 minit nih. Raya kan sebulan, they are always welcome to come over my house bila2 masa… tak semstinye kene tunggu open house kan...

Took some few shots but then I realize, some pics in the camera are gone~ someone had just deleted it~! [Ish…. Sape lah yg buat khianat nih] so, here are just few pics. No doubt, byk gambar kanak2 because mostly nak meleraikan pergaduhan and kerajukan kanak2 yg terlibat. Plus, tukang tangkap kamera pun suka dengan kanak2…

Photobucket - Video and Image Hosting

Lovable dearies… Cousin Aina and Sister Izzah….

Photobucket - Video and Image Hosting

Hectic small members of the floor.. the only way to make them stop running is to snap their pics~! From left is Wani [mommy is playing hide and seek back there~], Asyraf, notty lil Zikri, suka-bergambar Aishah, and fun loving glass breaker Aina. Not forgetting the sweet chubby Puteri Yazmin with kak Sal~

Photobucket - Video and Image Hosting

Si kecik dua orang ni tak puas hati dgn snapshot tadi, they requested another shot…. Can’t resist them~

Photobucket - Video and Image Hosting

Tengah bergaduh…. See what a miracle of a digicam can do-put peace among them…
Sister Izzah with the kembar seiras atirah and atiqah, the gangster hero in red Zikri and the manja hero in yellow Haziq. Once these two heros collide, you’ll never know what disaster will come~!

Photobucket - Video and Image Hosting

Also heros and heroin of the floor… masing2 baru lepas kene ketam dgn mama papa. So, this shot is meant to cheer them up~!

Photobucket - Video and Image Hosting

Puteri Yazmin with Kak Sal and mommy, beloved Auntie Faridah~

Photobucket - Video and Image Hosting

Fatehah, Ayah Li, Izzah and Batrisyia… 3 girls with an old grumpy man… haha ;p

Budak2 ni mmg kene control tapi itu pun dah pecah 2 gelas. Ummi tak kesah sebab dia ada reason nak beli gelas baru which means, shopping~! Hehe ;p Mean while, tetamu yg lebih dewasa menjamu selera dgn makanan serta cerita2 dan gossip panas…. Banyak lah keluar cerita pasal family, friends and artist… haha ;p [ummi wan chik mmg tak boleh simpan rahsia.. haha ;p]

Photobucket - Video and Image Hosting

With beloved uncle and aunt~Ayah Li and Ummi Wan…

Photobucket - Video and Image Hosting

Sesi makan2… nasi cicah budu pun sedap~!

Photobucket - Video and Image Hosting

The terbeliak-biji-mata cousin, kak Zetty in the middle of cerita ceriti session… [Psssttt.. ayah Li hilang gigi semalam. So ni adalah gambar exclusive dia nmpk gigi tak cukup.. hehehe ;p]

Photobucket - Video and Image Hosting

Yeah.. tu dia ummi wan dgn rancaknye bercerita… tak tahu la apa topiknya tapi yg pasti, asik gelak pecah perut je.. tambah pulak budak kecik tak boleh masuk campur hal org2 tua kn~ hehe ;p

Photobucket - Video and Image Hosting

Tuntong dari Sarawak yg berjangkit ke rumah ku… kepulangan tetamu pada pukul 12.30 tengah malam~

Memang meriah walupun perancangan open house last minit. Habis kemas2 rumah pukul 2.30 pagi and esoknye tu, dah ada plan nak jalan2 raya yg akhirnyer beraya atas katil ajer lah… penat… hehe ;p